NafilmyČlánky > Český lev - Ve stínu získá osm Lvů

Český lev - Ve stínu získá osm Lvů

publikováno: 02.03.2013

Alespoň to si myslí Nafilmy, a tímto přináší své tipy na vítěze Českých lvů. Letošní rok je na tipování o něco jednodušší než loňský rok, kde byly filmy dost vyrovnané. Ve stínu Davida Ondříčka se stane filmem roku a odnese si většinu cen. Tipujeme až 8 Lvů.

Český lev - Ve stínu získá osm Lvů

Tento film je, zejména svým vizuálním zpracováním, na české poměry dílem nevídaným. Navíc je ozdoben svělými hereckými výkony. Podle našeho názoru Ve stínu, kromě Lva za nejlepší film, získá také cenu za režii a hlavní herecký výkon pro Ivana Trojana. Navíc určitě získá cenu za kameru. Dále by mohl získat i ceny za střih, hudbu, výtvarné řešení a zvuk.

Druhý nejhodnotnější film, Čtyři slunce, si bezesporu odnese cenu za scénář pro Bohdana Slámu. Šanci má i Aňa Geislerová za hlavní roli, tady ale tipujeme spíše Gabrielu Míčovou za Odpad město smrt. Čtyři slunce má velkou šanci na cenu i za herečku ve vedlejší roli, ale tady akademie určitě přiřkne cenu in memoriam Jiřině Jiráskové. Co se týče hereckého výkonu ve vedlejší roli, odehraje se zde pravděpodobně souboj mezi Karlem Rodenem ze Čtyř sluncí a Ondřejem Vetchým za Okresní přebor. Dáme na Ondřeje Vetchého.

Cenu za dokumentární film získá již mnohokrát oceněná Láska v hrobě.


autor: Xixao rubrika: Filmové novinky přečteno: 4x