NafilmyČlánky > Oscar – jak to dopadlo doopravdy...

Oscar – jak to dopadlo doopravdy...

publikováno: 29.02.2016

88. předávání cen je úspěšně za námi a Nafilmy předně děkují ČT za přenos. Ceremoniál se podle očekávání neobešel bez black vs white narážek, ovšem všeho moc škodí.

Oscar – jak to dopadlo doopravdy...

Absolutním překvapením večera bylo pochopitelně ocenění v poslední kategorii, kde se nejlepším filmem stal Spotlight, gratulujeme sázkovým kancelářím. Spotlight vedle sošky za nejlepší film získal pouze ocenění za nejlepší originální scénář, nejlepší film tedy odchází pouze se dvěma Oscary, což se naposledy stalo v roce 1953.

Favorizovaný Revenant Zmrtvýchvstání si odnesl ceny za režii, kameru (Emmanuel Lubezki již třikrát za sebou vyhrál Oscara za kameru) a herce v hlavní roli.

Vítězem letošních Oscarů co do počtu se stal Šílený Max, který proměnil šest z deseti nominací.

Ne zcela očekávané bylo i ocenění pro herce ve vedlejší roli Marka Rylance za Most špiónů, Sylvester Stallone se tedy ani napodruhé s Rockym k Oscarovi neproboxoval. Soška za vizuální efekty pak putovala k Ex Machina a s písní bodovala bondovka Spectre. Ostatní tipy Nafilmy proměnily správně, skutečné výsledky můžete porovnat s vašimi tipy.

Gratulujeme Enniovi, který se taky konečně dočkal, byť stejně jako DiCaprio spíš proto, že jinak by svět opravdu nebyl v pořádku.

Kompletní výsledky


autor: Xixao rubrika: Filmové novinky přečteno: 2x